Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Overhandiging vlaggetje Noord-Veluwe

Helmond – Op woensdag 20 november 2019 werd in Helmond het MuziekAkkoord getekend in het bijzijn van erevoorzitter Koningin Maxima. Tijdens het programma werden ook vlaggetjes overhandigd aan regio’s die met het proces Méér Muziek in de Klas Lokaal begonnen zijn, zo ook die van de regio Noord-Veluwe.

Afvaardiging Noord-Veluwe aanwezig bij ondertekening MuziekAkkoord Helmond

Directeur van Cultuurplein Noord-Veluwe Rinette van der Vliet, basisschooldirecteur Laurens Kanis, leerkracht Jitske Verhaagen en muzikanten Bastiaan en Sander van den Tillaard waren namens de regio Noord-Veluwe aanwezig bij de ondertekening van het MuziekAkkoord Helmond. Het MuziekAkkoord is bedoeld als startsein van een samenwerking tussen gemeenten, verenigingen en scholen om meer muziek in de klas voor het regionale basisonderwijs te realiseren.

Overhandiging vlaggetje en werksessie

Tijdens de ondertekening van het MuziekAkkoord Helmond werd een symbolisch vlaggetje overhandigd aan Rinette van der Vliet, die deze namens de regio Noord-Veluwe in ontvangst nam. Het vlaggetje is bedoeld als stimulans om de ontwikkelingen met betrekking tot Méér Muziek in de Klas in de regio voort te zetten.

Voorafgaand aan het feestelijke programma vond een interactieve werksessie plaats. Deze sessie stond in het teken van de publieke-private samenwerking rondom Méér Muziek in de Klas. Hoe kunnen private partijen bijdragen? Met welke vorm is zowel gever als ontvanger tevreden? En, hoe benader je een potentiële private gever?

Ontwikkelingen op de Noord-Veluwe

Muzikant Sander van den Tillaard vertelt over de huidige stand van zaken in de regio: “We zijn druk bezig met het kijken naar waar de behoeftes liggen binnen de regio. Pas als we de behoeften in kaart hebben gebracht, kunnen we effectief gaan kijken hoe we voor meer muziek in de klas kunnen zorgen.”

Het is geweldig om te zien hoe kinderen genieten van muziek maken.

- Sander van den Tillaard

Volgens Sander gaat het bijwonen van de viering van een ander MuziekAkkoord zeker bijdragen aan de voortgang in de regio. “Het is een enorme stimulans om te zien dat het ook in andere regio’s is gelukt om tot een akkoord te komen. Het is geweldig om te zien hoe kinderen genieten van muziek maken. We gaan door totdat het uiteindelijke doel is gerealiseerd: meer muziek in de klas, en wellicht is er dan over een tijdje zo’n zelfde feestje op onze eigen Veluwe!”

Deel dit bericht op:

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ander

recent nieuws