Voorbeelden

Doe inspiratie op voor het geven van muzieklessen in de klas. In de loop der tijd zullen hier meer voorbeelden verschijnen.

Muzikale energizers

Muzikale energizers

Wil je aan de slag met met (meer) muziekonderwijs? Méér Muziek in de Klas heeft voor onder- en bovenbouw korte muziekvideo’s gemaakt.

De video’s gaan over verschillende muziekthema’s en zijn beschikbaar met bijbehorende lesbrief.

Link opent in nieuw tabblad.

Facebook groep

Voor het opdoen van inspiratie en het delen van lessen is er een Facebook groep voor het basisonderwijs. De groep heet ‘Inspiratie muziekles Primair Onderwijs’.

Met onderstaande link kan je de Facebook groep vinden. Dien een verzoek in om lid te worden, deze wordt meestal op dezelfde dag nog goedgekeurd en dan kan je beginnen!

Link opent in nieuw tabblad.

Ritme maken op eigen nummer

Gebruik de lesmaterialen van de van Limburg Stirum Korpsen uit Wezep en begin met body-percussion.

Om muziek te maken heb je niet veel nodig, namelijk alleen je eigen lichaam! Maak samen met de leerlingen een beat op een (door de leerlingen) gekozen nummer. Bekijk het filmpje voor hoe dat er uit kan komen te zien.

Verzin zelf bewegingen en geef deze namen, zodat ze makkelijk te oefenen zijn, zoals:

Met deze bewegingen hebben de van Limburg Stirum Korpsen een voorbeeld + invultabel gemaakt. Knip de plaatjes uit en maak een eigen ritme door deze in de tabel te leggen. Dit kan ook gemakkelijk op het digibord door de plaatjes te slepen.

Heb je ook een voorbeeld?

Mail naar info@meermuziekindeklaslokaalnoordveluwe.nl en we voegen jouw voorbeeld hier toe.