Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ondertekening MuziekAkkoord Noord-Veluwe

Heerde, Hattem, Epe en Oldebroek – Op woensdag 9 december 2020 is het MuziekAkkoord via een live verbinding ondertekend. De scholen, gemeenten, muziekverenigingen en culturele instellingen van Heerde, Hattem, Epe en Oldebroek nemen deel aan het MuziekAkkoord Noord-Veluwe, waarin de partijen afspreken zich in te zetten voor meer muziek in de klas. Onze ambassadeurs zijn door de regio gegaan om de ondertekening van het MuziekAkkoord te vieren en op beeld vast te leggen.

Doel van het akkoord

Het traject is in het voorjaar van 2019 begonnen onder begeleiding van het Cultuurplein Noord-Veluwe en Méér Muziek in de Klas. In het MuziekAkkoord Noord-Veluwe spreken de partijen af dat ze op alle basisscholen op de Noord-Veluwe structureel muziekonderwijs willen realiseren. De Noord-Veluwe is de 17e regio in Nederland die een MuziekAkkoord ondertekend.
Directeur van Cultuurplein Noord-Veluwe, Rinette van der Vliet: “We hebben gewerkt met een groep ontzettend enthousiaste mensen uit alle gemeentes. Het was de bedoeling om te komen tot een kleine stuurgroep, maar er bleef steeds twintig man komen. Een teken dat het onderwerp leeft! Ik ben trots op de samenwerking die tot stand is gekomen!”

Film en parodie

Lokaal Ambassadeurs Bastiaan en Sander van den Tillaard zijn door de regio gegaan om de ondertekening van het MuziekAkkoord Noord-Veluwe te vieren. Zij hebben de handtekeningen opgehaald bij scholen, muziekverenigingen en gemeenten. Verder hebben ze aan kinderen, docenten en wethouders gevraagd wat zij zo belangrijk vinden aan muziek. Op de film is te zien hoe de kinderen dansen en zingen op het nummer ‘Zing maar mee!’, een parodie op het nummer ‘Hupsakee’ van Kinderen voor Kinderen, die speciaal is gemaakt voor de viering van het akkoord.

Bastiaan en Sander zijn erg trots dat ze ambassadeur zijn van het Noord-Veluwse MuziekAkkoord: “Wij vinden het belangrijk dat ieder kind de kans krijgt om muziek te maken. Muziek is erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. We zetten ons met veel enthousiasme in voor het uiteindelijke doel: meer muziek in de klas! Dát gunnen we ieder kind op de Noord-Veluwe!”

Feestelijk programma met inspiratiesessie

Op afgelopen woensdag 9 december 2020 heeft de virtuele ondertekening van het akkoord plaatsgevonden. De ondertekening werd voorafgegaan met de première van de film ‘Méér Muziek in de Klas op de Noord-Veluwe’. Daarna volgde een online interactieve inspiratiesessie over de regionale verankering van muziekonderwijs met inzet van muziekverenigingen. Een typerend onderwerp voor het MuziekAkkoord op de Noord-Veluwe, waar muziekverenigingen erg actief zijn in de regio. Het programma werd afgerond met een ‘home-toast’ op het Muziekakkoord Noord-Veluwe en Méér Muziek in de Klas!

Deel dit bericht op:

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ander

recent nieuws