Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Landelijke MuziekTafeldag

Katwijk – Op woensdag 9 september heeft de Landelijke MuziekTafeldag van Méér Muziek in de Klas plaatsgevonden. In de theaterhangaar in Katwijk kwamen alle MuziekTafels bij elkaar om de regionale samenwerkingen voor muziekonderwijs te bespreken. Het gesprek ging over succesverhalen en adviezen, maar ook over verdere stappen die nog genomen moeten worden om ieder kind in Nederland van structureel onderwijs te voorzien.

Regionale samenwerkingen voor muziekonderwijs

Op de Nationale MuziekTafeldag stonden de regionale samenwerkingen voor muziekonderwijs centraal. Namens de Noord-Veluwe waren Bastiaan en Sander van den Tillaard aanwezig op locatie. Cultuurmakelaar Marjon Buning en directeur van het Cultuurplein Noord-Veluwe, Rinette van der Vliet, waren digitaal aanwezig. Erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, Koningin Maxima, was een deel van de dag aanwezig.

Meerdere workshops

Er waren over de dag meerdere workshops bij te wonen. De sessies gingen over langetermijnborging van muziekonderwijs, het delen van opbrengsten en hoe hobbels in het samenwerkingsproces op te lossen. Koningin Maxima ging in gesprek over het betrekken van scholen en leerkrachten en de koppeling tussen binnen- en buitenschoolse muziekactiviteiten. Bastiaan en Sander hebben aan de verschillende MuziekTafels meerdere vragen gesteld over de verduurzaming van muziekonderwijs in de regio, zodat ze deze kennis weer mee konden nemen naar de Noord-Veluwe.

Inspiratiesessie met professor Erik Scherder

Professor Erik Scherder gaf als afsluiting van de dag een inspiratiesessie over het effect van muziek op de hersenen. In zijn minicollege gaf hij uitleg over hoe de verbindingen in de hersenen worden versterkt door muziek, waardoor de algemene vaardigheden van kinderen worden bevorderd. Muziek zorgt voor ontspanning, ontwikkeling, groepsgevoel, plezier en sociale binding.

Deel dit bericht op:

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ander

recent nieuws